Jednoduché měření závodů - běh, horská kola, triathlon, aquathlon, plavání a další. Přihlášky, časomíra, online výsledky.

Používá technologii služby Blogger.

Aktualizace programu 1.16 (12/2016)

Žádné komentáře
Nová verze programu - 1.16 a ohlédnutí za rokem 2016




Během roku jsem přesunul stránky na Blogger. Blogger jsem zvolil proto, že běží na vlastní doméně, je k němu spousta šablon, takže když se upraví, tak vypadá jako web, je zdarma (nemusím se starat o redakční systém) a fungují v něm i komentáře.

Protože zase bylo méně času než bych potřeboval, tak jsem jen občas do programu něco přidal nějaké drobnosti a o úpravách programu jsem si psal jen s organizátory závodů. Není tam úplně všechno co jsem tam dodělat chtěl, protože jsem to chtěl nechat na dlouhé zimní večery, ale ani ty zatím nebyly tak moc dlouhé :-(

Seznam změn:

Verze 1.15

Rozšíření o časovou penalizaci - (používají to orientační běžci pro jejich tréningy)
Úpravy výsledků - řazení těch co ještě nemají odstartováno a řazení DNF u vícekolových závodů
Kontrola věkové kategorie v případě, že nebyl zadaný ročník skončila chybovým hlášením.

Jedna z "neviditelných"  úprav je kontrola času. Jde o duplicitní záznam časů. Z počítače je možné získat aktuální čas, který je možné změnit ručně, nebo se může automaticky synchronizovat s NTP serverem. Pokud se během závodu přenastaví čas v počítači, tak to má vliv na výsledky. Aby bylo možné v případě problému dopočítat správný čas, tak mě napadlo, že by šlo použít čas od startu počítače. Ten se nemění, jen se po cca 42 dnech vynuluje, ale to snad nikoho u přenosného počítače trápit nebude. Další výhoda je, že čas je v milisekundách, takže je to možné další rozšíření pro program, případně pro importy z "velkých" časomír.
Možná se to hodí i u krátkých závodů, kde dobíhá v jedné sekundě více lidí a je nutné rozlišit pořadí. Pokud budete mít cílovou kameru, tak (v dalších verzích) bude možné editovat výsledky podle zpomaleného záznamu.

HTML export - používá se pro zobrazení online výsledků. Je rozdělený na 3 části - záhlaví (logo, popis, záhlaví sloupců), tabulka naměřených hodnot, a patička. Z toho je pro uživatele definovatelné jen záhlaví. Funguje to tak, že se sestaví HLML stránka a ta se pomocí ftp odešle na server, kde se zobrazí jako HTML.

Verze 1.16

Můžete si vybrat co má program dělat při editaci posledního řádku. Jestli ponechá původní čas a je možné upravit číslo, nebo v případě editace čísla jiného než 0 změní i čas.

Čipy mohou obsahovat i text. Dříve to podporovalo jen čísla.

Pokud se zapisuje, tak program nepřepočítává pravou část obrazovky, takže je možné zapisovat rychleji.

Opět jsem připojil, kdysi oddělenou verzi pro závod dvojic (Koloběh).

Tato verze by měla fungovat i na jiných, než CZ verzích Windows a Accessu (32bit).
Jazyková verze se připravuje.

Použití programu v roce 2016

Hodně mě překvapilo, kde se program použil. Seznam za rok 2016 je zde.
Mimo klasických běžeckých závodů tam je i závod na lyžích, běh na rozhlednu s intervalovým startem, triatlon, závody horských kol, lívancové běhy, koloběh, charitativní běžecký závod ......



Žádné komentáře :

Okomentovat