Jednoduché měření závodů - běh, horská kola, triathlon, aquathlon, plavání a další. Přihlášky, časomíra, online výsledky.

Používá technologii služby Blogger.

Program pro časomíru

Žádné komentáře
Program je určený pro pořadatele menších (a hlavně delších) závodů, kde se nevyplatí použití bezkontaktních čipů. Můžete naimportovat startovní listinu nebo zapsat závodníky na místě, zkontrolovat věkové kategorie, zobrazit kola a mezičasy, už během závodu můžete mít online výsledky na internetu a později je vytisknout, případně vyexportovat do xlsx nebo pdf. Můžete zadávat do počítače startovní čísla ručně, použít čtečku čárových kódů nebo RFID čipy.

Možnosti programu:

  • Více závodů - můžete najednou měřit více závodů.
  • Více startů - program podporuje starty ve vlnách i intervalové starty.
  • Řazení do kategorií - závodníky přiřadíte do věkových kategorií.
  • Počítání uběhnutých kol - program kontroluje počet uběhnutých kol - upozorní vás na případné problémy.
  • Mezičasy - pokud jde o delší závod, tak můžete zobrazit mezičasy za jednotlivá kola, nebo z kontrolních stanic.
  • Tisk, export a publikování online na webu - výsledky je možné tisknout podle kategorií, nebo celkové výsledky s pořadím v kategoriích.
  • Import seznamu závodníků - není nutné zdlouhavě zapisovat přihlášené závodníky.
  • Zápis závodníků na místě - program podle ročníku narození a jména vypočítá věkovou kategorii. Pokud doplníte do databáze seznam závodníků včetně klubů a ročníku, tak je možné z tohoto seznamu vybírat a urychlit tím zápis závodníků na místě. Je možné i zkontrolovat zařazení do kategorií.
  • Měření závodu - stejně jaké u čipové časomíry se k výpočtům používá počítač. Pouze místo zápisu čísla pomocí bezdrátového přenosu se do programu zapisuje číslo ručně a při stisku Enter se uloží aktuální čas. Při kliknutí na odstartování závodu uloží počítač aktuální čas. U mezičasů stačí zapsat číslo závodníka a stisknout Enter (případně jen Enter pokud dobíhá více závodníků a později to upravit). Program opět uloží aktuální čas v počítači, takže není nutné zapisovat časy, ale pouze čísla závodníků. Z rozdílu aktuálního času a předchozího mezičasu, nebo startu vypočítá čas posledního kola a celého závodu.
  • Měření závodu na trati - na kontrolních stanovištích na trase můžete měřit mezičasy. Jednoduše je exportovat na web a později můžete tyto mezičasy zkopírovat do celkových výsledků.
  • Možnost použití čipů - není nutné zapisovat čísla ručně, ale pro dlouhé závody, kde nezáleží na vteřině je možné načíst číslo přiložením čtečky k čipu - program převede číslo čipu na startovní číslo, nebo je možné zapsat číslo ručně.
  • Možnost exportu html stránky - můžete zobrazit výsledky v html, takže je možné z kontrolního bodu zobrazit online informace.
  • Kdo ještě běží? - program zobrazuje přehled o závodnících, kteří ještě běží, nebo mají DNF.
  • Rychlé zobrazení výsledků - ihned po závodě (případně během závodu), takže není nutné zdlouhavě přepočítávat věkové kategorie a předčasné starty. Sestava TOP3 pro přehled první 3 v kategoriích. Možnost exportu.
  • Log všech zadaných a upravených záznamů - pokud se uklepnete a přepíšete jiný záznam, tak najdete původní hodnotu i všechny provedené změny.
Pokud dáváte přednost ručnímu měření a zapisujete na papír, tak můžete program použít jako záložní řešení pro kontrolu a nebo jen na předběžné výsledky. Po závodě můžete vyexportovat výsledky do .xlsx a upravit rozdíly v měření.

Program je zdarma ke stažení tady.

Požadavky na systém:

Program je vytvořený v Microsoft Accessu. Funguje pouze pod operačním systémem Microsoft Windows. (Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 (32 (x86) nebo 64 bitová verze (x64)) Potřebujete mít nainstalovaný Microsoft Access (nebo Microsoft Access Runtime) minimálně 2010 - 32 bitovou verzi (x86).

Microsoft Access Runtime je zdarma a najdete ho tady:

Runtime 2010 CZ + Service Pack 1 + Service Pack 2 (pro Windows XP a novější)
Runtime 2013 CZ (pro Windows 7 a novější)
Runtime 2016 CZ (pro Windows 7 a novější)
Microsoft 365 Access Runtime CZ (pro Windows 10 a novější)
stahujte 32bit verzi (x86). 




K testování programu můžete použít výsledky nějakého (třeba vlastního) závodu a zkuste si simulovat měření závodu.

Rady a další informace jsou zde.

Jak udělat přihlášku na závody najdete tady.

Pokud máte nějaké dotazy, nebo nápady, tak mě je napište.













Žádné komentáře :

Okomentovat