Jednoduché měření závodů - běh, horská kola, triathlon, aquathlon, plavání a další. Přihlášky, časomíra, online výsledky.

Používá technologii služby Blogger.

RFID UHF - měření závodu - hodinovka

Žádné komentáře
Na Hodinovku ligy 100 si vzal na testování čtečku a čipy. Potřeboval jsem otestovat zápis do databáze, až budu mít víceportovou čtečku.


Jestli nevíte co je to hodinovka, tak jde o závod na dráze - na 400m okruhu se běží 60 minut. Takže se počítají uběhnutá kola a nakonec se doměří metry, kde závodník skončil. Letos startovalo 9 závodníků a uběhlo celkem 261 kol. Takže 261 ručních záznamů do Accessu

K testování jsem použil jak vodotěsné, tak jednorázové čipy ze závodních čísel, které jsem měl ze starších závodů a šlo jim nastavit číslo čipu.



Každý závodník měl startovní číslo s jednorázovým čipem a vodotěsný čip na kotníku (u většiny lidí na levé noze) a pokud čtečka načetla alespoň jeden z čipů, tak to zaznamenala. Došlo tedy k záznamu čísla, ale nedá se rozlišit, jestli čtečka načetla čip na kotníku nebo na startovním čísle.

Samozřejmě hlavní měření bylo klasicky v Accessu, abych to mohl porovnat s kamerou a záznamem čtečky.

Po pár kolech jsem si všiml, že u některých závodníků mám ve čtečce více kol, než by mělo být, ale vypadalo to, že čtečka téměř všechno zvládá. Tedy až na jednoho závodníka, který měl číslo vzadu a čip na pravé noze, ale i tak ho to vynechalo jen 9x. U všech ostatních závodníků bylo načtení v pořádku.

Tady jsem graficky zobrazil načtení čipů v čase. 



Důvod, proč některá čísla měla víc kol, než bylo ve skutečnosti je pravděpodobně prohození čísla 6 a 9 během vydávání čipů na kotník. Takže číslo 6 mělo na kotníku čip čísla 9 a obráceně. Což je pěkně vidět v obrázku.







Žádné komentáře :

Okomentovat