Jednoduché měření závodů - běh, horská kola, triathlon, aquathlon, plavání a další. Přihlášky, časomíra, online výsledky.

Používá technologii služby Blogger.

Připravované novinky v programu

Žádné komentáře

Připravované změny:

1. pro malý počet závodníků a hlavně pro okruhy jsem přidal možnost místo zápisu jen stisknout klávesu a tím zapsat číslo. S tím se váže i kontrola na nejrychlejší a nejpomalejší kolo, aby bylo možné lépe odhalit překlepy. Nejde najednou připojit více klávesnic, ale je možné mít více přednastavení, takže při výměně klávesnice  "1-40" za "41-80" bude program zapisovat jinou předpřipravenou sadu. Numerická klávesnice zůstává funkční, takže je možné i ručně zapisovat.






2. odstranil jsem převod neznámého čísla na nulu. Zdá se to nepochopitelné, ale občas někdo dostal číslo, které nebylo nahlášené, nebo bylo částečně zakryté. Sice bylo možné dohledat zapsané číslo v logu, ale bylo to nepohodlné. Nyní se číslo, které není ve startovní listině podbarví červeně.



3. odesílání výsledků na ftp s ohledem na zabezpečení ftp protokolu dost často blokují antiviry, takže je nutné přidat výjimku pro ftp server, kam ukládáte výsledky. Nová verze bude odesílat jednotlivé záznamy do Google tabulek nebo do MySql databáze, takže bude využívat https nebo http. 

4. předělal jsem přihlášky. Ruční přihlašování pomocí předpřipraveného seznamu závodníků z minulých závodů bylo sice rychlé, ale podle mého je pohodlnější mít v místě registrace navíc počítač, tablet nebo mobil a vyplnit online formulář. Tedy lépe řečeno nechat závodníky vyplnit formulář a je jedno, jestli naskenují připravený QR kód, který jim zobrazí přihlášku, nebo počkají, až se uvolní počítač na registrace. Program jim pak přiřadí startovní číslo (i třeba z neúplné řady čísel, pokud se čísla vrací a používají na dalších závodech) a závodník jen zaplatí a bere si číslo. Import do programu (pokud máte všechno připravené) trvá asi 3 sekundy. 

5. pro záznam není nutné používat počítač s Windows, ale stačí Raspberry PI Zero W nebo cokoliv jiného, kam se dá nainstalovat Python. Když jsem v programu dodělal ukládání záznamů do Google tabulek, tak mě napadlo, že by bylo možné toto i na něčem levnějším, než je počítač s Windows. Takže můžete použít klávesnici, USB čtečku RFID čipů nebo čtečku čárových / QR kódů.  Samozřejmě toto řešení má proti záznamu na počítači v Accessu i své nevýhody. Hlavní nevýhoda je asi v tom, že záznam se pouze odešle, takže opravy záznamu se musí upravit až v Google tabulce nebo SQL databázi nebo opět v počítači s Accessem.


Pokud by měl někdo zájem o testování, tak mě napište.






Žádné komentáře :

Okomentovat